Jakie wyrozniamy wymienniki przeciwpradowe

Nie po prostu kocham ser? I nic nie mogę cieszyć się bardziej niż to, że mój własny. Jest to tańsze, to smaczniejsze, to świetnie! Kiedy zacząłem uczyć się jak zrobić ser, miałem Idź z miękkimi serami. Byłem zdumiony, jak łatwo było. To naprawdę zajmuje tylko kilka minut przygotowań i kilka godzin czekania. Jeśli jesteś początkujący w świecie produkcji sera, jest to doskonały sposób, aby rozpocząć. A jeśli masz już pewne doświadczenie na temat jak zrobić ser, to nadal miło wrócić czasem do podstawowego smaku dobrego miękkiego sera.

Więc oto https://www.kolagenowe-kosmetyki.pl kilka bardzo proste miękkie sery recepty:

Jak zrobić Labaneh Jogurt Ser

Dzięki zastosowaniu jogurt zamiast mleka, można pominąć cały etap curdling na początku każdej receptury how-to-make-ser. Powód jest prosty: jogurt jest już produktem przyjaznych bakterii, które robi dokładnie to! Wszystko, co musisz zrobić, to dodać trochę soli. Około 1 łyżka litr jogurtu. Aby spuścić płyn jogurt jest umieścić sito nad miską i precyzyjnie utkany bawełnianej szmatki lub wielokrotnego użytku papierowy ręcznik nad sito. Delikatnie wlać jogurt do ręcznikiem ściereczką / papierowym. I gotowe!

Wszystko co musisz zrobić, to czekać. Przykryć mieszankę jogurtu (można to zrobić z innym ręcznikiem papierowym) i pozostawić ją w kuchni, przez około 24 godzin, a następnie umieścić go w lodówce, więc będzie się nieco trudniejsze. Temperatura pokojowa jest idealna dla tego rodzaju sera, ale jeśli wolisz, można umieścić go w lodówce właściwej drodze.

Jak zrobić Lemon miękki ser

Jeśli wiedzieć, jak zrobić ser „regularny sposób” z mlekiem, ale nadal utrzymywać, że jest to łatwe, to jest dla ciebie. W celu oddzielenia mleka do skrzepu i serwatki potrzebne jest kwas. Najbardziej naturalny i łatwy sposób uzyskać kwas jest z cytryny.

Zacznij od pół galon mleka pasteryzowanego (z regularnego mleka lokalne zrobi) i podgrzewać do 165F stopni podczas mieszania.
Wpis zawdzięczamy http://www.fenestram.com.pl