Kiedy stosuje sie rekuperatory

Pikantne jedzenie wydaje się być coraz większą popularność. Niektóre potrawy, które są związane z dużą ilością przypraw należą Mexican, Thai, Syczuańska chińskim i indyjskim. Jak utworzyć pikanterii dla każdego z tych kuchni będą się nieco różnić ze względu na składniki.

Meksykańskie jedzenie, na przykład, jest związany z pikantnych smaków, ale większość receptur użyć łagodniejszych chilli jak jalapenos, Serranos i anchos. Im więcej chilli, które zostały dodane, tym więcej ciepła poczujesz kiedy jesz naczynia http://pozycjonowaniekolobrzeg.pl. Ostra papryka jak Habaneros będzie naprawdę zwiększyć płomienie. Wypróbuj różne chilli przed dodaniem kilku do gotowania. Zbuduj swój przyprawę stopniowo.

Wiele azjatyckich recepty polegać na oleju chili. Kilka kropel może naprawdę urozmaicić przepis. Jest często używany do zup, sałatek, frytki wymieszać i innych przepisów. Infused Oleje takie jak ten są idealne dla ludzi, którzy lubią ciepło, ale nie tolerują płatków chili lub nasion w rzeczywistej żywności. olej chili łączy również do żywności dobrze, oddanie ciepła w każdym kęsie.

Można użyć różnych chilli do budowania pikanterii w naczyniu. Anchos stworzyć utrzymujące ciepło, które buduje się powoli. Jalapenos skoczyć z ich ciepło, choć chipotle i suszonych jalapenos będzie słabszy. Płatki Aleppo są idealne do dodawania ciepła do indyjskich potraw. Jest to podobne do chili ancho, ale cieplejsza. To wymyka się na diner i utrzymuje się na podniebieniu. Ostra pasuje do wielu różnych kuchni i może być łatwo kontrolowane w naczyniu przy użyciu wersji proszku.

Jeśli nie chcesz korzystać z papryki chili, imbir może dać piękny przyprawę do potrawy. Użyj go w daniach kuchni meksykańskiej czy azjatyckich, aby dodać głębi smaku. Imbir również ładnie łączy z innymi składnikami, dodając, że trochę „coś ekstra”, które często brakuje w niektórych receptur.

Wpis zawdzięczamy