Zastosowanie pomp ciepla

Jajo zawiera średnio około 6 gramów białka. Ważniejsze niż ile białka w jajku jest jakość białka w jajku. Jaja dostarczają najbardziej kompletne, ekonomiczne i pożywne formą białka zwierzęcego dostępne.

Jajka, przynajmniej naturalnych jaj, są jednym z najzdrowszych pokarmów na planecie zapewniając nie tylko białka najwyższej jakości, ale także wszystkie znane minerałów i witamin, z wyjątkiem witaminy C. Jednym z pomijane fakty dotyczące jaj sposób masowy produkcja wykorzystując tanie paszowych, antybiotyki, aby przezwyciężyć poważne przeludnienie nieludzkich i chemikalia, że ??były one za nienadające się do spożycia przez ludzi.

jaja naturalne produkowane przez kury, które widzą światła dziennego i dostać się do dziobania wokół na owady i jeść zielone rośliny, zarówno niezbędne do ich diety, są znacznie lepsze pod względem jakości odżywczej. Jeden niebezpieczny aspekt nierównowagi odżywczych pochodzących z produkcji fabrycznej rolniczych jaj ma do czynienia z kwasów tłuszczowych omega-3 i omega-6.

Jak wyjaśniono w artykule na żywność mózgu, brak równowagi w stosunku omega-6 do omega-3 tłuszczów jest skorelowana z wieloma problemami zdrowotnymi http://www.inpest.pl. Nierównowaga może utrudnić produkcję kluczowych prostaglandyn. To, z kolei, koliduje z układem odpornościowym i może prowadzić do problemów, takich jak przyrost masy ciała, jałowości i raka.

Ten brak równowagi wiąże się również z wysokim ciśnieniem krwi, stany zapalne, krzepnięcia krwi i podrażnienia przewodu pokarmowego. jaja naturalne mają bliskie ideału lub 1 do 1 stosunek omega-6 do omega-3 kwasów tłuszczowych. Jaja handlowych z ziarna karmione kurczaka podniesione w całkowitym zamknięciu, jak większość znaleźć w supermarketach, mogą mieć stosunki tak wysokie, jak 19 do 1!

Badanie jaj zebranych w 4 gospodarstwach uprawiania tradycyjnej, zrównoważonego rolnictwa oraz hodowli i chowu kurcząt, które są naprawdę „free range” i analizowane w akredytowanym laboratorium porównali wyniki oficjalnych danych USDA dla jaj fabrycznie gospodarskich.

Wpis zawdzięczamy